+31(0)55 5383 866 info@ruysgroep.nl

Wat is een troffelvloer?

De troffelvloer is een kunststof vloeroplossing opgebouwd uit fijne grind- of kwartskorrels, samengebonden door een epoxy kunsthars. Het epoxy geeft de vloer zijn sterke karakter. Terwijl de coatinglaag afwerking ervoor zorgt dat de vloer vloeistofdicht en hygiënisch is.

 

Voordelen van troffelvloeren

Troffelvloeren zijn slijtvast en hebben een hoge druksterkte. Hierdoor zijn ze bestand tegen zware mechanische belasting. De dichte structuur heeft als voordeel dat de troffelvloer uitermate goed te belasten is met vloeistoffen. De stroefheid is instelbaar en maakt de vloer antislip. Gedetailleerde afwerkingen als sanitaire plinten en afschoten kunnen naadloos in de vloer worden aangebracht.

Toepassing van de troffelvloer

De hoge vloeistofdichtheid, gecombineerd met de instelbare stroefheid en het gemak waarmee sanitaire plinten en afschoten aangebracht kunnen worden, maken de troffelvloer uitermate geschikt voor natte ruimten als bedrijfskeukens, wasplaatsen en sanitaire ruimtes. Is de kans op slijtage groot of is er sprake van zware mechnische belasting? Ook dan is onze troffelvloer, met zijn slijtvastheid en hoge druksterkte, een logische keuze. Daarnaast wordt deze oplossing ook steeds vaker gekozen als decoratieve vloerafwerking in winkels, kantoren, kantines en horeca.

 

Onze werkwijze

Eerst wordt de ondervloer zorgvuldig geschuurd of gestraald om deze glad en vlak te maken. Vervolgens brengen we een hechtprimer aan, die 24 uur moet indrogen. De vloermortel wordt aangebracht en vlak afgewerkt. De volgende dag worden twee beschermende coatinglagen aangebracht. Na 24 uur is de vloer beloopbaar.

Troffelvloer prijs

Op basis van het aantal m2, het benodigde materiaal, eventuele voorbehandeling en het aantal mandagen berekenen wij de prijs voor uw troffelvloer.

De Bedrijfsvloer

Lange Amerikaweg 89

7322 BP Apeldoorn 

Meer weten over onze bedrijfsvloeren? Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail

T. +31(0)55 5383 866

E. info@ruysgroep.nl