+31(0)55 5383 866 info@ruysgroep.nl

Wat is een Epoxy gietvloer?

De epoxy gietvloer is een thermohardende kunststof vloer die naadloos aangebracht kan worden op een bestaande draagvloer. De vloer wordt voorzien van meerdere epoxy hars lagen die zorgen voor extreme hardheid en zeer goede hechting. Door middel van een coatinglaag kan de epoxy gietvloer in iedere stijl afgewerkt worden.

 

Voordelen van epoxy gietvloeren

In de basis is een epoxy gietvloer nog harder dan een PU gietvloer. Epoxy vloeren zijn slijtvast, vloeistofdicht en eenvoudig te reinigen. Omdat epoxy zich goed laat vermengen met kleur, is het ook de ideale kunststof vloeroplossing als kleurtonen krachtiger over moeten komen. De vloer is chemicaliënbestendig tegen onder andere olie, benzine en dooizout. De hoge slijtvastheid en vloeistofdichtheid zorgen ervoor dat epoxy gietvloeren ook ideaal zijn als industrievloer.

De toepassing van een Epoxy gietvloer

Onze epoxy gietvloer heeft onbegrensde mogelijkheden qua kleur en is daarmee een esthetische toevoeging in iedere bedrijfsruimte. De chemische bestendigde eigenschappen maken deze vloer uitermate geschikt voor werkplaatsen, magazijnen en fabrieken. Door de hoge vloeistofdichtheid en het feit dat epoxy vloeren makkelijk te onderhouden zijn hebben we deze oplossing ook veelvuldig toegepast als afwerking voor sanitaire ruimtes.

 

Onze werkwijze

We beginnen met een inspectie van de ondervloer om te bepalen of deze voldoende strak is. De eerste laag die aangebracht wordt bestaat uit beton of zand en cement. Vervolgens wordt deze dekvloer tot in detail geschuurd of gestraald. De schraaplagen die daar bovenop worden aangebracht zorgen ervoor dat het geheel voldoende glad en strak is voor het aanbrengen van meerdere epoxy hars lagen.

Epoxy gietvloer prijs

Op basis van het aantal m2, het benodigde materiaal, de keus om wel of niet voor te behandelen en het aantal mandagen wordt de prijs van een epoxy gietvloer berekend.

De Bedrijfsvloer

Lange Amerikaweg 89

7322 BP Apeldoorn 

Meer weten over onze bedrijfsvloeren? Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail

T. +31(0)55 5383 866

E. info@ruysgroep.nl